Koncerty zaliczone. Niesamowite uczucie, kiedy ludzie biją brawa na stojąco doceniając sercem ogromny wkład pracy i całego zespołu i muzyków, każdego z osobna i wszystkich razem.
Teraz trzeba się spakować bo jutro nach Polen. ( podobno teraz trzeba mówić o niemiecku:pp). A dzisiaj jeszcze mam się spotkać z tą dziewczyną, której chcę jakoś pomóc. Udało mi się z nią skontaktować. Zobaczymy co dalej.
Ps nie mam pomysłu na danie, raczej mięsne, na święta
Dobrego tygodnia, nie dajcie się zwariować.
Dzień dobry
OdpowiedzUsuń\o/?\o/?
]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*
{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>
\~/*
|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?
(_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)?
[_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
)_(" )_(" )_(" )_(" )_(" )_("
[_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
(_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)?
Dzień dobry! Na dania mięsne nie mam pomysłu, ale za to na śledzie mam mnóstwo. Bo ze słodyczy to lubię śledzie i chipsy 🙈
OdpowiedzUsuńNa śledzie pomysły mam.
UsuńEch
Z dedykacją dla Roksany
OdpowiedzUsuńZnalazłam u mądrego księdza.
Michael Buckley SJ napisał, że "ateizm jest reakcją na niewłaściwy teizm". Ateizm jest często reakcją na chorą religię czy religijność. Właśnie ateiści często słusznie wyśmiewają i odrzucają różne fantazje, które głosimy, ponieważ są nieprawdziwe.
Gratulacje śpiewająca Rybko.
OdpowiedzUsuńSprawnego pakowanie.
A co zrobić jak po niemiecku się nie umie? Z tłumaczem chodzić, czy co?
Miłego dnia. Dorota
Tuska zapytaj:po
Usuńkarkówka, może być trochę przypalona, polędwiczki z pieczarkami, nie mogą być przeciągnięte, wołowina z rosołu wyjadana prosto z gara
OdpowiedzUsuńWłaśnie, polędwiczki!
Usuńschaba
OdpowiedzUsuńkryste, jak ja dawno nie jaduam jego!
I się nie zanosi?
UsuńJa schab to akurat mało lubieję
nie pomogę nie jem mięsa.
OdpowiedzUsuńczyli koncert udany :) trochę zazdroszczę, ja wyautowania niestety. ale był w łikend świetny koncert na jarmarku świątecznym.
Bardzo lubię ten czas śpiewania i jako nadawca i jako odbiorca!
Usuńja tesz b.lubie
UsuńKarkówka pieczona w całości w niskiej temperaturze (120' - 130' przez 6 godzin, musi leciutko bulgotać) pod przykryciem, z marchewką, cebulą, papryką i pieczarkami. Może być przekrojona w poprzek główka czosnku. Przed pieczeniem obsypać solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, majerankiem... czym kto lubi i zostawić w lodówce pod folią na 24h. Naczynie żaroodporne leciutko wysmarować olejem. Karkówkę podlać przed pieczeniem (duszeniem) niedużą ilością wody. Na ostatnią godzinę podkręcić temperaturę do 150'
OdpowiedzUsuńpani z apteki
Dzięki!!!
UsuńZapisuję
UsuńI ja😄
UsuńCiekawy ten przepis:) A piec w naczyniu żaroodpornym pod przykrywką czy w rekawie/folii zaroodpornej?
UsuńO właśnie, podpinam się pod pytanie Irminki
UsuńNaczynie żaroodporne pod przykryciem. Ale w rękawie pewnie też by wyszło. Ja wolę jednak szkło. Karkówka wychodzi bardziej duszona niż pieczona, ale po tych 6 godzinach jest mięciutka i się rozpada. Temperatura nie może być za niska, płyn musi lekko bulgotać. Można podlać też czerwonym winem, nie próbowałam, ale pewnie też by wyszło
Usuńpani z apteki
Bardzo jestem ciekawa tego spotkania z dziewczyną. Jesteś super, że nie jesteś obojętna😘
OdpowiedzUsuńNo nie umiem inaczej.
UsuńIndyk ze wszystkimi dodatkami jest u nas królem świąt! 🏴
OdpowiedzUsuńTaki w całości?
UsuńU nas będzie gęś ale potrzebuję drugi pomysł
UsuńBrad Pitt kończy 60 lat!!
OdpowiedzUsuńCzas szykować sukienkę do trumny😭
Jak nigdy nie lubiłam blondynów w typie wiecznego chłopaczka, to finał reklamy jakiegoś ekspresu z Bradem Pittem oglądam z przyjemnością. W tym roku zaliczyłam kolejną pełną siódemkę w latach, widocznie jestem nowym człowiekiem ;)
UsuńJola!
UsuńZ literek dla mnie jesteś jak młoda Boga!
Młoda inaczej :) z każdym dniem bliżej setki, z tej strony wiek wygląda znacznie atrakcyjniej :))))
Usuń