poniedziałek, 18 grudnia 2023

Miło już było;)

 Koncerty zaliczone. Niesamowite uczucie, kiedy ludzie biją brawa na stojąco doceniając sercem ogromny wkład pracy i całego zespołu i muzyków, każdego z osobna i wszystkich razem. 

Teraz trzeba się spakować bo jutro nach Polen. ( podobno teraz trzeba mówić o niemiecku:pp).  A dzisiaj jeszcze mam się spotkać z tą dziewczyną, której chcę jakoś pomóc. Udało mi się z nią skontaktować. Zobaczymy co dalej. 

Ps nie mam pomysłu na danie, raczej mięsne, na święta

Dobrego tygodnia, nie dajcie się zwariować. 

29 komentarzy:

  1. Dzień dobry
    \o/?\o/?
    ]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*
    {_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>
    \~/*
    |_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?
    (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)?
    [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
    )_(" )_(" )_(" )_(" )_(" )_("
    [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
    (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)?

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry! Na dania mięsne nie mam pomysłu, ale za to na śledzie mam mnóstwo. Bo ze słodyczy to lubię śledzie i chipsy 🙈

    OdpowiedzUsuń
  3. Z dedykacją dla Roksany
    Znalazłam u mądrego księdza.

    Michael Buckley SJ napisał, że "ateizm jest reakcją na niewłaściwy teizm". Ateizm jest często reakcją na chorą religię czy religijność. Właśnie ateiści często słusznie wyśmiewają i odrzucają różne fantazje, które głosimy, ponieważ są nieprawdziwe.

    OdpowiedzUsuń
  4. Gratulacje śpiewająca Rybko.
    Sprawnego pakowanie.
    A co zrobić jak po niemiecku się nie umie? Z tłumaczem chodzić, czy co?
    Miłego dnia. Dorota

    OdpowiedzUsuń
  5. karkówka, może być trochę przypalona, polędwiczki z pieczarkami, nie mogą być przeciągnięte, wołowina z rosołu wyjadana prosto z gara

    OdpowiedzUsuń
  6. schaba
    kryste, jak ja dawno nie jaduam jego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I się nie zanosi?
      Ja schab to akurat mało lubieję

      Usuń
  7. nie pomogę nie jem mięsa.
    czyli koncert udany :) trochę zazdroszczę, ja wyautowania niestety. ale był w łikend świetny koncert na jarmarku świątecznym.

    OdpowiedzUsuń
  8. Karkówka pieczona w całości w niskiej temperaturze (120' - 130' przez 6 godzin, musi leciutko bulgotać) pod przykryciem, z marchewką, cebulą, papryką i pieczarkami. Może być przekrojona w poprzek główka czosnku. Przed pieczeniem obsypać solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, majerankiem... czym kto lubi i zostawić w lodówce pod folią na 24h. Naczynie żaroodporne leciutko wysmarować olejem. Karkówkę podlać przed pieczeniem (duszeniem) niedużą ilością wody. Na ostatnią godzinę podkręcić temperaturę do 150'
    pani z apteki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciekawy ten przepis:) A piec w naczyniu żaroodpornym pod przykrywką czy w rekawie/folii zaroodpornej?

      Usuń
    2. O właśnie, podpinam się pod pytanie Irminki

      Usuń
    3. Naczynie żaroodporne pod przykryciem. Ale w rękawie pewnie też by wyszło. Ja wolę jednak szkło. Karkówka wychodzi bardziej duszona niż pieczona, ale po tych 6 godzinach jest mięciutka i się rozpada. Temperatura nie może być za niska, płyn musi lekko bulgotać. Można podlać też czerwonym winem, nie próbowałam, ale pewnie też by wyszło
      pani z apteki

      Usuń
  9. Bardzo jestem ciekawa tego spotkania z dziewczyną. Jesteś super, że nie jesteś obojętna😘

    OdpowiedzUsuń
  10. Indyk ze wszystkimi dodatkami jest u nas królem świąt! 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

    OdpowiedzUsuń
  11. Brad Pitt kończy 60 lat!!
    Czas szykować sukienkę do trumny😭

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak nigdy nie lubiłam blondynów w typie wiecznego chłopaczka, to finał reklamy jakiegoś ekspresu z Bradem Pittem oglądam z przyjemnością. W tym roku zaliczyłam kolejną pełną siódemkę w latach, widocznie jestem nowym człowiekiem ;)

      Usuń
    2. Jola!
      Z literek dla mnie jesteś jak młoda Boga!

      Usuń
    3. Młoda inaczej :) z każdym dniem bliżej setki, z tej strony wiek wygląda znacznie atrakcyjniej :))))

      Usuń