poniedziałek, 28 listopada 2022

Ładne jedzenie

 He się oczami, czyż nie?

Nie jestem wybitna w kuchni. Gotuję wystarczająco dobrze ale najbardziej smakuje mi to, co inni mi ugotują i podadzą. Choć obiecuję sobie, że będę cusz częściej sięgać do nowych przepisów. 

Idzie mi średnio. 


A to tutaj to bez przepisu,  pieczony burak z dodatkami:)

Smacznego 

28 komentarzy:

  1. Dzień dobry
    \o/?\o/?
    ]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*]_[*
    {_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>{_}>
    \~/*
    |_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?|_|?
    (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)?
    [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
    )_(" )_(" )_(" )_(" )_(" )_("
    [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_] [_]
    (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)

    OdpowiedzUsuń
  2. Baaardzo smakowicie wygląda! Mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszyscy, którzy chcieliby wesprzeć inicjatywę obywatelską Tak dla in vitro mogą pobrać kartę, podpisać, może jeszcze namówić rodzinę i znajomych a potem kartę odesłać. Wszystkie informacje tu: https://www.takdlainvitro.pl/

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam, uwielbiam pieczonego buraka z oliwą truflową, kilkoma kroplami balsamiko, kozim serem, pestkami dyni i zieleniną. no miodzio. nie gotuje za bardzo. problemy mam z tak zwanymi tradycyjnymi daniami, nie zrobię mielonych(fuj), schabowego(jeszcze więjsze fuj) pierogów...za to Naczelnik gotuje, że hoho

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też kotletów nie za bardzo, robiłam bo dzieci lubiejo

      Mój małż też umie ale czasu nie ma

      Usuń
  5. znam wybitnom, ma prawdziwy fach w rencach

    OdpowiedzUsuń
  6. Jedząca nie tylko oczami28 listopada 2022 10:22

    Lubię takie sałatki i czasami robię, najczęściej latem, kiedy to sałatę mam z ogrodu- wrzucam co mam pod ręką ( burak, cukinia, i dużo pestek, orzechów) a i bywa, że dodaje sera koziego bądź mięso z kurczaka.
    Nie lubię spędzać w kuchni za dużo czasu 😉
    Ubolewam nad tym, bo lubię smacznie zjeść.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w weekendy to lubię być w kuchni, albo lubię też wtedy, kiedy mam ciekawy podkast do słuchania:))

      Usuń
  7. Bardzo apetyczne śniadanko, ja raczej te co nad ziemią..warzywa znaczy
    Miłego poniedziałku!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czyli nie jesz rzodkiewek, marchwi, buraków?
      A to ciekawe
      A dlaczego?

      Usuń
    2. przede wszystkim ziemniaków,bo unikam skrobi(rzodkiewka jej nie ma),ale oczywiscie bez przesady:)) nie ortodoksyjnie,burak się dlugo piecze to też nie bez znaczenia:)) Robię i lubię zakwas z burakow.

      Usuń
    3. Ja piekę tylko przy okazji.
      Ostatnio ogromnie polubiłam pieczonego kalafiora i inne warzywa, to mam pełen piekarnik i bez wyrzutów większych piekę hurtowo.

      Muszę zakwasić !!!

      Usuń
    4. Kalafior pieczony - tak,też bardzo lubię.Posypany jakims dobrym serem:)

      Usuń
    5. Tego jeszcze nie próbowałam najważniejszy jest czosnek i żeby nie przepiec!

      Usuń
  8. Ładnie wygląda :) Co to, Rybeńko? Burak, gruszka, ser pleśniowy, rukola, granat, słonecznik i coś jeszcze?
    Ella-5

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To takie różne ziarna, nie tylko słonecznik
      Do tego ocet balsamiczny i oliwa

      Usuń
    2. Brawo za spostrzegawczość!!

      Usuń
  9. Z gotowania to najbardziej lubię wdzięcznych zjadaczy :)
    Lubię gotować, ale muszę mieć odbiorców, dla siebie samej to ugotowałabym duży gar gęstej pożywnej zupy i byłby spokój ze wszelkimi posiłkami z deserami i przekąskami włącznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak!
      Mnie by wysraczyło pętko dobrej kiełbasy:pp

      Usuń
  10. ja ostatnio nie umiem gotować, co dopiero przyozdabiać, jakies czarne chmury nade mnom

    OdpowiedzUsuń